Na początku całego człowieka rysuje się z samych kresek kręgosłup dwa ramiona nogi tak jakbys rysowal kosci za pomocą kresek to troche ułatwia wszystko.
No to dun źle próbowałeś tak jest wiele łatwiej jak dla mnie przynajmniej łatwiej zachować odpowiednie proporcje i wtedy wygląda to jak człowiek a nie tam jakieś coś z głową którą normalnie by trudno było wogóle utrzymać.
Twój rysunek jest dobry (jeśli przyjąć że to jakaś fantastyczna babka-motyl)
Tylko właśnie głowa zbyt duża w porównaniu z resztą cuiała nawet jakby to miałby być ten jakiś fantastyczny nierealny ludek.
ręka nieproporcjonalna bo górna część ręki (odcinek od ramiona do łokcia) w porównaniu z dolną (od łokcia do przegłubu dłoni) jest za krótka dłoń powinna zaczynać się w połowie dolnego odcinka a jeszcze lepiej jakby ten górny był dłuższy a ten dolny został taki jaki jest.
I w twarzy mi się też coś nie zgadza jakby nienaturalnie odwrócona była i wogóle źle osadzona jest bo w takiej pozie to by ta babka głowę chyba na ramieniu opierała i aż tak mocno by głowy nie wykręciła w każdym razie by się dużo starać musiała
Oprócz tego całkiem ok. dłonie całkiem dobre I tylko nie gadaj że się szczegółów czepiam bo skoro już dobrze rysujesz to gdybyś te szczegóły popoprawiał to już by cacy wogóle było bo rysujesz dobrze tylko przez e szczegóły rysunek się mniej realistyczny staje
No kończe bo się jak nauczycielka poczułam co wskazuje że coś nie tak ze mną
_________________ "OsobowoÄ czĹowieka kryje siÄ w jego brechcie..."
To dlaczego antyki pokazujesz? Zaprezentuj coś z obecnej twórczości.
Najlepiej coś o tematyce z poza amime, żeby Leon nie płakał nad straconą młodością i nieobejrzanymi odcinkami DB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum