Jak z podziałm pracy panowie? i Panie jesli beda...
_________________ "I'm not the one who's so far away
When I feel the snake bit enter my veins.
Never did I wanna be here again,
And I don't remember why I came."
Godsmack - Voodoo
Okej ja sie zabiera w Piątek za opis ras, oraz klas bo mam szkołe
Godsmack - Voodoo
Mam pytanie. Jaka jest granica między światem a mechaniką? Bo podstawy podstaw w wersji beta już mam ale nie wiem co na ile mam się posunąć w opisywaniu reszty?
_________________ Nie wolno w zaufaniu do żadnego drania posuwać się dalej, niż można nim cisnąć, i nie ma na to rady, więc lepiej się napijmy.
Hm... kurcze... co konkretnie masz na mysli bo dzis niekumaty jestem:) ?
Godsmack - Voodoo
Hehe... przykładowo: czy mam opisywać rasy? Nie w sensie dokładnego, malowniczego opisywania tylko, krótkiej notki zawierające odniesienia do mechaniki? Czy w ogóle nie zaprzątać sobie tym głowy?
Ekhem, takie rozmówki, to możecie przez PW lub na gg przeprowadzać :>
_________________ Nie wolno w zaufaniu do żadnego drania posuwać się dalej, niż można nim cisnąć, i nie ma na to rady, więc lepiej się napijmy.
Po to robiłem ten temat zeby pisac tutaj takie rozmówki
Tak mozesz tak zrobić poprostu opisujesz cos jako przykład do mechaniki to jest bardzo dobry pomysł... chyba że ma ktoś ma cos przeciwko?
Godsmack - Voodoo
Dobra prosiłbym chetnych o to by przyjeli cos do opisywania, sa dostepne:
- Krainy;
- Historia świata;
- Broń;
- założenia systemu; XD
- I cokolwiek chcecie, jesli o czyms zapomniałem;
Godsmack - Voodoo
Co do histori, wiesz niby tak ale nie wszyscy moga czytac ksiazke (a napewno ktos taki sie znajdzie) a warto by było, na podstawie ksiazki to jakos to spisac, streszczając wydarzenia, z książki.
Nie musi to byc konretnie masakrayczny opis. Pytanie tylko co z datami. itp XD
Mozna by było rozwiazac to w sposób:
Rok taki i taki:
Jaldabot zachwyca sie własnymi tworami. nazywa siebie prawicą Pana. Wysyła jedne z najwazniejszych jednostek militarnych -> Aniołów miecza, do pilnowania granic, oraz nadzorowania prac budowy świata.
Nastepny:
W Krainach pojawia sie szczelina. Aniołowie Miecza na czele z Kamaelem i jego podwładnym Daimonem Freyem, składają raport "Architektowi światów". Raport zostaje zbagatelizowany.
Kolejny:
Siły Antykreatora wdzierają się na tereny królestwa. Porażka sług Boga jest nieunikniona...
Daimon Frey włąmuje sie do światyni(uprzednio powodując szkody w kregach niebiańskich) gdzie przechowywane sa artefakty pana (Klucz i Cyrkiel). Daimon korzystając z klucza, którym pan otwierał bądź zamykał wymiary, posyła zarówno legiony ciemności, jak i siły anielskie w niebyt.
Nastepny:
Daimon Frey zostaje oskarzony za zdrade i zbeszczesczenie światyni Pana. Zostaje "osadzony" i skazany na smierć. Pan wskrzesza Daiomona nadając mu pozycje Abbadona, niszczyciela światów.
kolejny:
Dochodzi do przewrotu. Młodzi Archaniołowie, Gabriel, Rafał, Lucyfer, Michał oraz Razjel wszczynają bunt przeciwko Jaldabotowi - Prawicy pana.
Nowym regentem królestwa zostaje Gabriel.
Next :
Lucyfer podburzony przez Samaela, wszczyna bunt. Tym razem przeciwko panu. Dochodzi do wojny w której umiera wiele zastępów Aniołów. Podczas finałowej bitwy, Gabrielowi udaje sie pokonac Lucyfera. Jednak, powstrzymuje się przed zadaniem ostatniego, decydującego ciosu.
Nastepny:
Pan zabierając swych najwazniejszych aniołów w tym Metatrona(odpowiedzialnego za powoływanie do zycia aniołów) znika bez śladu. Pozostawia jednak swego avatara. Serafina, który twierdzi iz rozmawia z Bogiem... Wiekszosc aniołów w tym też nowy Regent Gabriel, uznaja go za szaleńca.
I tak mozna dalej... ja zacząłem ale nie mam dat.
Godsmack - Voodoo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum