Odtwarzać na stronie (przez flash) i w firmowym sofcie można tylko muzę z radia last.fm (logiczne), żeby naliczała się muza z odtwarzacza, musisz do niego ściągnąć odpowiednią wtyczkę, o której mówił Hut (swoja drogą nie wiedziałem, że do Banshee też jest ).
Soft jest o tyle dobry, że umożliwia słuchanie radia wg. różnych kryteriów (np. taga, podobnych wykonawców, tygodniowych propozycji serwisu na podstawie Twojego profilu muzycznego, radia sąsiadów i innych). Podaje też na bieżąco szczegóły słuchanej muzyki - allbum, gatunek, podobni wykonawcy, krótki opis itp. - ale warunek- musisz mieć otagowaną nazwę wykonawcy i tytuł utworu.
Co do praw autorskich - jeśli chodzi o Ciebie- jak piszą, nie mają możliwości sprawdzenia czy słuchasz mp3 czy CD, więc po sądach włóczyć nie będą
Sprawa radia - kiedyś wyczytałem, że mają zgodę z wytwórniami na odtwarzanie utworów pod warunkiem, że następują po sobie różni wykonawcy. Czyli w ich radiu
2 z rzędu piosenek np. Zeppelinów nie uświadczysz ;]
Reszty szczegółów dowiesz się z FAQ
Nic nie musisz porzucać Przez soft odtwarzać możesz tylko radio (którego przez swój odtwarzać nie włączysz), w przypadku własnych albumów podaje on tylko info o utworze/wykonawcy itd.
Yarpen napisał/a:
Jeśli słucham rocka/metalu, to musi toto mieć pewien przytup i siłę. Jaja. Tego w Teatrzyku Marzeń brakuje.
O ile w przypadku innych albumów DT jestem w stanie to zrozumieć, tak dla Train of Thought nie bardzo - przecież to najostrzejszy ich album, gdzie trudno złapać oddech
Ale ok- kwestia gustu
Nic nie musisz porzucać Przez soft odtwarzać możesz tylko radio (którego przez swój odtwarzać nie włączysz), w przypadku własnych albumów podaje on tylko info o utworze/wykonawcy itd.
Czyli tak:
Do słuchania muzyki zgromadzonej na kompie nadal używam Banshee
Do słuchania radia + tagowania utworów - mogę sobie doinstalować software Lasta?
Hmm... Myślałem że soft lasta miałby zastąpić obecny soft ale jak rozumiem ma być on tylko dodatkiem?
Wszystko tak jak mówisz z tym, że soft lasta nie służy w ogóle do tagowania.
Żeby utwór był przesłany do serwisu musi w ogóle (niezleżnie czego używasz) mieć otagowane tytuł i wykonawcę (album niekoniecznie). Soft z last.fm dopiero na tej podstawie, dostarcza Ci szczegółowych info o aktualnie słuchanym uwtorze.
Jeszcze jedna zaleta softu - podjrzewam, że np. w przypadku awarii serwisu lub jakichś zmian sama wtyczka nie zachowa przesłuchanych w tym czasie utworów, więc nie zostaną przesłane info na stronę profilu. Soft w razie czego zachowuje je w swoim cache i później przesyła (choć 100% pewności nie ma - to zależy już od tego co oni tam grzebią w serwisie )
Ale co masz na myśli? Bo ja generalnie prawie nic nie otagowałem a wysyłają mi się normalnie utwory do statystyk. Ostatnio dodałem parę tagów ale wcześniej w ogóle z tego nie korzystałem...
No chyba, że chodzi o wysyłanie całych piosenek (fizycznych plików)
Może po prostu orygnialnie miałeś już otagowane i nie było takie potrzeby
Całych piosenek nie wysyła, to by zmasakrowało modemowców tylko informacje na podstawie tagów właśnie
1. Piosenki mam otagowane (oczywiście) jeśli chodzi o ID3 Tagi - czyli metadane przypisane do plików muzycznych (czyli wykonawca/tytuł piosenki/nazwa albumu itd.).
Nie
Te drugie - odnoszą się tylko do określenia rodzaju muzyki - rock, metal itd.. Choć można też tworzyć swoje własne np. "Whole crap that shouldn't be called music"
Cytat:
Ale to chyba dla autorów piosenek
Nie tylko, dla fanów też. O ile ich idol nie jest już na last.fm.
Popieprzyło mi się z zapowiedziami. NIN na 100% skomponowało main theme.
I Grzebul też ma rację.
Myślałem o Amorphis, a napisałem o Alice. W takim wypadku oczywiście ma rację. Przypominał mi pierwszą grupę. Do Ali to się ma nie bardzo
Dałem coby wywalił wszystkie dane o odsłuchiwanych utworach, czyli mi się wydaje, że będzie to licznik i wszystkie rankingi. Ale coś to nie działa, bo nadal wszystko jest po staremu
EDIT: Ma dziś wyzerować
Kermit.
_________________ "Bo prawdziwa wiara to Kozia wiara"
- Kermit
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum