Oto mój(nie dostosowany do żadnego systemu)
Władca Dusz
Jest to postać tylko dla tieflingów.
Miałby tylko dostępne wszystkie czary wpływające na umysł
Rzuty obronne byłyby przeprowadzane z podwójnym modyfikatorem.
Jescze czary tylko dla niego
Pamięciowy Wstrząs (powoduje kasacje pamięci na mały czas)
Mentalny grzmot( Powoduje że ofiary w promieniu 5 m słyszą straszny hałas)
Mentalny wybuch( Niszczy strukturę mózgu w promieniu 10m)
Wracająca iluzja(jak klątwa lecz tworzy iluzje która ciągle powraca)
Niszczenie Kirin'Novi( niszczy wszelkie myśliące istoty w promieniu 10km) Kontrola Kirin'Novi( kontroluje umysły w promieniu 300km)
Wezwanie Kirina i Novi ( sprowadza z więzienia chwilową projekcje Kirina i Novi, posiadają oni pewną moc orginałów. Opierają się oni na magii żywiołów. b potężne istoty)
Klasa prestiżowa w systemie Dres&Dragi do świata Zapomniane Meliny
Odziany wie że prawdziwą potęgę dają tylko sterydy i kije "bejsbolowe", dlatego wzmacnia swoje ciało prochami używanymi do tuczenia knurów i wali kijem we wszystko co nie jest takie jak on.
Występowanie:
Wszystkie dzielnice oraz podziemia
Wymagania: żeby móc zostać odzianym trzeba posiadać dresy, firma której one są musi być firmą opiekuńczą odzianego
_________________ Our obstacles are severe, but they are known to us.
Punkty umięjętności na pierwszym poziomie(4+ modyfikator z inteligencji)x4
Punkty umiejętności na każdym następnym poziomie (4+ modyfikator z inteligencji)
WŁA¦CIWO¦CI KLASOWE:
Biegłości w broni i pancerzu: Traper sprawnie operuje sztyletem, lekkim buzdyganem, krótkim łukiem(zwykłym i refleksyjnym), strzałkami, pałką, kijem i rapierem. Traperzy biegle używają lekkich pancerzy.
Umiejętności:
Tropienie(Traper dostaje tropienie jako atut premiowany)
Ulubiony wróg
Przeszukiwanie do znajdywania pułapek
Unieszkodliwieni mechanizmów do rozbrajania pułapek.
*jest to mojego autorstwa umiejętność, ale to nie w tym temacie :wink:
Atuty: Biegłość w broni egzotycznej(wręcz)
Twardość
+2 dowolne
--
Mag zbrojny otrzymuje dodatkowy atut na 1,2,4,6,8,10,12,14,15,16,18,20lv. Bazowa premia do ataku wynosi 2 i wzrasta o 1 co poziom (na 5,10,15,20lv wzrasta o 2 ). Rzuty obronne są takie same jak u wojownika. Mag zbrojny może przywołać chowańca i zapisać zwój już na 1lv . Rzuca czary tak jak czarodziej(patrz Podręcznik gracza strona 161 ).Dostaje klasową premię do atrybutów: +1(Cha), +1(Int), +1(S).
--
Magowie zbrojni są świetnie wyszkoleni w walce jak i w czarostwie. Często zostają dowódcami wojsk . Gdy nadarza się okazja do zdobycia sławy bez wahania podejmują wyzwanie .
--
Tabela: Mag zbrojny
Brak bo mi się pisać nie chce .
Koniec (no comment)
_________________ Strach tnie głębiej niż miecze...
Zapi---> Przesadziłeś z tą klasą.... Pozatym mam dwa pytania.
1. Masz podręcznik gracza??
2. "Duża drewniana tarcza KP +2" jak mag może rzucać czary jak ma tarcze??
Zapi---> Przesadziłeś z tą klasą.... Pozatym mam dwa pytania.
1. Masz podręcznik gracza??
2. "Duża drewniana tarcza KP +2" jak mag może rzucać czary jak ma tarcze??
Może trochę .
1. Tak mam Podręcznik!!
2. No nie koniecznie. Pisze tylko co ma na wyposażeniu.
Czy udzieliłem ci dość wyczerpującej odpowiedzi??
Ludzie jak już zajmujecie sie klasami to: moglibyście mi trochę pomóc. Piszę autorski świat i potrzebuje pewnej prestiżówki: To ma być klasa dla koczowników takich jak tatarzy. Czysty barbzrzyńca się nie nadaje, prestizówka powinna być jak coś w stylu łowcy tylko bez czarów itp. czekam na propozycję i zgóry dziękuję :wink:
Ludzie jak już zajmujecie sie klasami to: moglibyście mi trochę pomóc. Piszę autorski świat i potrzebuje pewnej prestiżówki: To ma być klasa dla koczowników takich jak tatarzy. Czysty barbzrzyńca się nie nadaje, prestizówka powinna być jak coś w stylu łowcy tylko bez czarów itp. czekam na propozycję i zgóry dziękuję :wink:
Wiesz z czymś takim to mi się kojarzy "Najeźcca" jeśli może być to proszę. .
Dobra, garbowanie jest ok :wink: , fajny pomysł Karpix
Pamietajcie tylko żeby go zabardzo nie podpakować.
To ma byc gibki jak małpa tatar, który poderżnie ci gardło albo zastrzeli z łuku zanim się zorientujesz, ale w odróżnieniu do skrytobójców nie musi działać sam, lecz w małych, lub nawet kilkutysiecznych oddziałach.
Czingis Han rulezzzzzz :twisted:
--------EDIT-----------
Narazie poza Nomadem rozważam jeszcze "Syn Stepu"
Wieszchwiec, mógłby mieć wieszchowca jak paladyn
------EDIT----------
Dobra zaraz nowy temat założę w "Systemach"
Chodzi mi o kogoś kto zna wszystkie sprawy z psychiką ale jest to jego jedyny atut. Taki psycholog który potrafi przewidzieć ruchy przeciwnika na podstawie jego oczu i tym podobne
Nie mam zielonego pojęcia. Poprostu coś może wymyśl? Np.Znawca Jaźni? (siostra psycholog mówi, że wtedy(w średniowiczu) to był ksiądz lub jakiś mędrzec). Albo może Pustelnik(rozmyśla o ludziach i ich zachowaniu - jak oni mogą nie jeść tych pysznych robali )? Filozof?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum