Wysłany: 2005-10-22, 16:45 PŁYW - powstający system dark fantasy
Ludzie!
Żyjecie w nieświadomości a tam powstaje nowy system dark fantasy. Akcja będzie się działa w świecie podobnym do starożytnej Grecji i Rzymu.
Nowe i jednocześnie nie odbiegające od tradycyjnego spojrzenie na elfy, krasnoludy czy niziołki.
Nowe spojrzenie na magię.
W sumie same nowe spojrzenia
Zajrzyjcie na stronę Pływu http://strony.aster.pl/d20/
Andre! Heh... mam pytanie. To jest tworzone na podst. jakiegoś systemu czy system też jest tworzony? Bo z tego co tam widzę too to głównie świat jest...
_________________ Nie wolno w zaufaniu do żadnego drania posuwać się dalej, niż można nim cisnąć, i nie ma na to rady, więc lepiej się napijmy.
faktycznie to dzieło Andre, jestem tyko jego skromnym pomocnikiem:)
Na razie jest tworzony swiat, pod swiat bedzie stworzona mechanika. Mimo napisu D20 w tytule nie będzie to mechanika dnd. Na razie żednych konkretów nie mogę powiedziec. Ale polecam zadawanie pytań na forum Pływu. Jest już tam nawet odpowieni temat.
Śledząc pojawienia się starego adresu strony Pływu odnalazłem to forum, informuję więc, że od pół roku Pływ jest prezentowany na łamach nowej strony - http://plyw.wrota.com.pl. Poprzedni adres jeszcze przez parę tygodni będzie zawierał aktualne łącze, po czym zostanie zlikwidowany.
Nowa strona jest zintegrowana z forum, na którym dyskutujemy o powstającej grze oraz w blog, gdzie zamieszczam nowości.
Serdecznie zapraszam!
[ Dodano: 2006-11-19, 19:45 ]
Pływ posiada w chwili obecnej własną mechanikę, która jest podawana testom. Więcej informacji w dziale Blogu.
[ Dodano: 2010-01-02, 03:27 ]
Jest pierwsza wersja podręcznika do Pływu!
Zapraszam do pobierania, ew. drukowania, czytania i komentowania Plik ma niespełna 2 MB i zawiera wszystko, co gracze mogą i powinni o Pływie wiedzieć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum