Otóż co to jest? Jak na razie mało rozbudowana stroniczka, tworzona obecnie przez Albatrosa, Maryna i moją skromną osobę. W przyszłości? Też, ale trochę większe. Mamy na celu przynoszenie ludziom świeżych informacji na temat modów, w które można zagrać po polsku.
Na razie jest dosyć ubogawo (tylko Herbs and Potions dla BG2) ale następny upload będzie obfitować w mody, które przetłumaczyłem dawno, dawno temu, jednak z różnych przyczyn tłumaczenia nie ukazały się w sieci. Każdy mod będzie posiadał swój mały, aczkolwiek treściwy opis i 2 screeny z gry. Ponadto wciąż pracujemy nad kolejnymi tłumaczeniami. W planach jest Sword Coast Strategy (Tactics dla TuTu), Grey Acumen Kit Improvements i kilka innych rzeczy, które mogą ucieszyć każdego fana BG2. Oprócz tego pragniemy uruchomić linię 'Refined translations', która ma na celu poprawienie niektórych starych tłumaczeń modów (obecnie na liście są: Solaufein Romance i Tactics)
Ponadto będzie można tu znaleźć rozmaite porady na temat tłumaczenia modów. Napisałem już tutorial, w którym objaśnione jest JAK to się robi - bo z tego, co zauważyłem, wielu tłumaczy się o to pyta - na ten temat tutoriali nikt nie robił. No to jest.
W przyszłości pragniemy uruchomić mini-forum dyskusyjne na temat tłumaczenia modów, by można dzielić się opiniami/bluzgami/pochwałami/czym tam sie chce na temat stworzonych tłumaczeń, no i dogadać się względem współpracy przy większych projektach.
No cóż. Rozpisałem się. Dziękuje za uwagę.
_________________ "Love is for girls and gays."
Ostatnio zmieniony przez Yarpen 2006-10-08, 13:58, w całości zmieniany 1 raz
Ogólnie pomysł godny pochwały i w ogóle Ja jakimś zagorzałym fanem BG nie jestem, ale rozwój strony będę śledzić.
Cytat:
Ponadto będzie można tu znaleźć rozmaite porady na temat tłumaczenia modów. Napisałem już tutorial, w którym objaśnione jest JAK to się robi - bo z tego, co zauważyłem, wielu tłumaczy się o to pyta - na ten temat tutoriali nikt nie robił.
A ja już jest na stronie? Bo się doszukać nie mogę
A pytanko do Marynarzyka Strona na jakimś systemie newsów/mini-cmsie jest zrobiona czy też czysty html?
_________________ Nie wolno w zaufaniu do żadnego drania posuwać się dalej, niż można nim cisnąć, i nie ma na to rady, więc lepiej się napijmy.
Z jednej strony fakt - jak na razie świeci pustką. Dałem wam dziady motywacje do rozwoju P No nie, ale tak serio, to szybko się rozwinie Przynajmniej mam taką nadzieję.
Witam!
Moim zdaniem ta strona to dobry pomysł! Jednak przydałaby się jej jakaś oprawa, chodzi o nowy, bardziej klimayczny desing, bo obecny jest... ! Ale dobra robota, oby tak dalej, w końcu nasz rodzimy język jest najpiękniejszy!
ps. jakby co to mogę spróbować coś zrobić od strony graficznej (kontakt na pw)!
Pozdrawiam!
_________________ Życie jest okrutne, śmierć jeszcze gorsza...
Nie no, ale jak masz jakieś dobre pomysły, zawsze możesz podesłać. Jednak pamiętaj, że chodzi nam głównie o to, by strona była prosta, przyjazna w użyciu, a dopiero potem ładna. Marynarz odwalił przy tym kawał dobrej roboty, no i nawet mimo wszycho... zostałbym przy tym starym.
Jednak jakbyś miał coś ciekawego to zawsze można zobaczyć.
Co do layoutu - tak, jest on prosty, może i prymitywny, chociaż z drugiej strony nie jest taki zły... jeśli miałbyś Isildur czas i ochotę nas wspomóc, to porozmawiaj w tej sprawie z Albatrosem - kontakt na stronie.
Co do layoutu - tak, jest on prosty, może i prymitywny, chociaż z drugiej strony nie jest taki zły... jeśli miałbyś Isildur czas i ochotę nas wspomóc, to porozmawiaj w tej sprawie z Albatrosem - kontakt na stronie.
Hmm... layout nie jest prymitywny. Jest funkcjonalny i schludny. To się liczy W sumie nie widzę powodów by go jakoś szczególnie zmieniać, skoro spełnia swoją rolę. Jednak Is pomoc zawsze się przyda.
Mi się lay podoba ładnie i przejrzyście. Nie każda strona musi przecierz tryskać fajerwerkami, głębią, różnorodnym tłem itd. No i oczywiście trudno zachować przejrzystość przy bardziej rozbudowanym designie - ale... nie ma rzeczy niemożliwych
[ Dodano: 09.08.2006 19.09.28 ]
BTW: Nie chce się skarżyć, ale tutorial Yarpena miał być kilka dni temu
_________________ Nie wolno w zaufaniu do żadnego drania posuwać się dalej, niż można nim cisnąć, i nie ma na to rady, więc lepiej się napijmy.
Kilka ciekawych newsów, tłumaczenia Natural Selection, Twist Packa, Ashes of Embers, BG1 Unfinished Business i Slime quest.
Ponadto, w dziale artykuły znalazł się mój Poradnik Tłumacza, który mam nadzieję, pomoże komuś w tłumaczeniu modów.
Na koniec dodam - jeśli ktoś jest chętny by pomóc nam w tym przedsięwzięciu, to przyjmiemy każdą pomoc - kontaktujcie się z nami za pomocą e-maila lub PW na forach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum