Philoos, powinieneś prowadzić stały topic ze swoimi odkryciami
Sam bawiłem się kiedyś w odkrywcę na last.fm, gdzie ograniczałem się raczej do metalu. Mnie ten ogrom artystów niestety trochę przytłoczył...
U mnie odkrycia pochodzą prawie wyłącznie z radia tygodniowych rekomendacji z lasta (właśnie dzięki temu wpadł mi w ucho utwór Lebanese Blonde TC).
Czasem też conieco podsuną inni userzy serwisu (thx Hel)
Horus napisał/a:
powinieneś prowadzić stały topic ze swoimi odkryciami
Jak już to bardziej ogólny topic znajdzie się tu (chyba?) kilka osób, które mają tam konto. Jeśli mówisz serio, czemu nie
Btw: Jaki masz nick do swojego konta?
Edit:
Właśnie słucham Sean Mcferrin- Bohemian jazz - warte uwagi. Dla zainteresowanych można posłuchać w całości tutaj
Nie, rejestrowałem się tam później i pod fake'm. Niestety nie pamiętam, jakim
Zaraz stworzę sobie nowe konto...
Co do topicu, to właśnie go założyłem.
[ Dodano: 15.09.2007 14.41.36 ]
Szlag, zużyłem chyba wszystkie staroegipskie i koptyjskie odpowiedniki swojego nicka - wszystkie zajęte. Czuję się dziwnie.
Zarejestrowany jako Surguare.
a na razie najbardziej pasuje mi z Thievery Corporation utwór Wires And Watchtowers
Tego nie znam - jak na razie mam tylko 3 albumy The Richest Man in Babylon, Mirror Conspiracy i Cosmic Game. Jak rozumiem, są i inne albumy, które polecasz?
I mówiąc, że wpadł mi w uch utwór miałem na myśli, że dzięki niemu poznałem coś takiego jak TC.
Co do ulubionych wykonawców usera 'Horus' na last.fm - Justin Timberlake, Dido, Black Eyed Peas, Robbie Williams, Anastacia - faktycznie trudno znaleźć tam inspiracje metalem
A zaproszenie również wysłałem
A są jeszcze albumy:
Sounds from the Thievery Hi-Fi - polecam - to ich pierwsza płyta
Versions - nie przypadł mi do gustu - głównie przeróbki różne... To z tego roku jest album
Philoos napisał/a:
Co do ulubionych wykonawców usera 'Horus' na last.fm - Justin Timberlake, Dido, Black Eyed Peas, Robbie Williams, Anastacia
Ja sam siebie nie znałem od tej strony
Mi podoba się Versions. Same przeróbki, ale lekkostrawne i przyjemne. Kilka kawałków naprawdę wpada w ucho. Szczególnie 'Beloved'. Mam jednak wrażenie, że mocno odjeżdżają od 'klasycznego' nurtu...
Khem, lol, no tak Akurat tą płytkę mam od paru dni, dobrze się nie wsłuchałem, tytuły skomplikowane i w ogóle
Oprócz tych dwóch co zapodałeś, last mówi, że nagrali więcej, dużo więcej. Ale jak rozumiem te wymienione sa polecane (mniej lub bardziej) przez Ciebie
A Tricky'ego znam, co prawda z pojedynczych piosenek, ktoś z CoB zdaje się polecał go jakiś czas temu.
Btw: Jeśli będzie większe zainteresowanie można stworzyć grupę TB na laście - dla wspólnych chartsów, rekomendacji itp. Np BGiF już istnieje.
Ja mam nick Plazik, bo Kermit był zajęty Dodałem Coiniego, Huta, Horusa i Philoosa do znajomych. Może cosik ciekawego się znajdzie w Waszych zespołach ;P
Kermit.
_________________ "Bo prawdziwa wiara to Kozia wiara"
- Kermit
_________________ Remember, remember, the fifth of November,
The Gunpowder Treason and plot.
I know of no reason why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum