Konkurs na scenariusz, miejsce lub organizację oraz prezentację świata autorskiego lub adaptację autorska już istniejącego świata.
Może trochę spóźniona informacja, ale terminy zgłaszania prac zostały przesunięte o miesiąc więc bez problemu, każdy chętny się wyrobi.
W skrócie:
konkurs składa sie z 3 etapów, każdy może startować w dowolnej ilości etapów. jeśli nie chcesz brać udziału w którymś etapie po prostu go olewasz. Nagrodą w każdym etapie jest bon o wartości 100zł na zakupy w dowolnym polskim sklepie wysyłkowym o tematyce erpegowej. Może to nie fortuna, ale zwycięstwo pozwoli oszczędzić pieniądze na piwo, którego byście nie wypili wydając kasę na rpg Pamiętajcie Koza pochwala oszczędzanie pieniędzy... na piwo!
W regulaminie nie ma słowa o prawach autorskich
Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że wydawnictwo Portal, które miesza tu swe paluszki, organizuje konkurs na zasadzie "aaaleee ładny światek stworzyłeś. Masz tu stówę."
Nie bardzo rozumiem o co chodzi Ci z prawami autorskimi?
Chodzi o to, że dostanę stówkę w łapę (w postaci bonu..), a oni zarobią 100 i więcej takich stówek sprzedając wypasiony scenariusz, który ja im *dałem*.
Parząc od tej strony być może masz rację. Ale materiały konkursowe będą publikowane na forum (które nie zarabia w żaden sposób) . A Gwiezdny pirat o ile sie nie mylę jest chyba już darmowy Do pobrania jako pdf
Wskaż w jaki podstępny sposób zarobią na Tobie
Publikować możesz na własną rękę, ale nie w czasie konkursu.
Najlepiej poinformowany będzie Bielon z bissel.pl. Zadaj mu wszystkie podchwytliwe pytania Ja jestem tylko potencjalnym uczestnikiem
No ba, pewnie, że mogę
Ogólnie, to ludzie stamtąd robią pozytywne wrażenie, ale wysłać nic nie wyślę
Jakby jeszcze na stówa była w gotówkowej, to by była większa motywacja ( pusta lodówka :p ), a tak...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum