Ehh, naprawdę telenowele wywołują u mnie odruchy wymiotne. Był za to kiedyś taki serial "Dziewczyna z komputera" - serial nie film i był super. A z nowych to 24 h i Kryminalne zagadki z Las Vegas.
Czterej Pancerni i psisko, oczywiście, serial wszechczasów. Nie mówimy o kreskówkach więc spanujecie. Zbuntowany anioł jest śmieszny i fajny. Modę ogląda moja babcia, czasmi ja z nią. Złapałem się na tym że wiem iż senior rodu romasował już z 4 klientkami, co więcej, potrafię je wymienić:d
A to tylko przez cztery odcinki!!! (podczas których nawet się mordowali:D))
I jak te sieriale nie mogą być życiowe?:D
No i się rozpędziłem. Lubię z polskich seriali jeszcze przecie Swiat Kiepskich wg. Jugosłowianina. Zadziwiające że u nich wszystko jest tak samo:d A może po prostu już się do naszej rzeczywistości przyzwyczaił?
Okił jest Jugosłowianinem? Chyba nie ma takiej narodowości, a z tego co mi wiadomo, to pochodzi z Tadżykistanu (urodził się w Duszanbe).
Dobre seriale są rzadko spotykane, kiedyś na Hallmarku leciał "Lexx", sci-fi, całkiem niezły, oczywiście "Miasteczko Twean Peaks" nie wymaga wspominania, ale je wymienię...
Ogólnie Aniołka można obejrzeć, to całkiem interesujący film wiadomo, że jest jego poziom stoi nisko, ale nie na to trzeba zwracać uwagę. Natalia Maria Igliesias Oreiro oczywiście gra pierwsze skrzypki i jest całkiem zabawna w swojej roli. Całokształt jest śmieszny, czasem żenujący, obraz nieprawdziwy do bólu... Oczywiście nie oglądamy wszystkich odcinków, jeden, dwa na miesiąc wystarczą, żeby się dobrze uśmiać...
Z nowszych oglądam "Tajne akce CIA" (niezła bajeczka) i "Nowojorskich gliniarzy", którzy byli kręceni w San Francisko, buhehehe.
Właśnie mi się przypomniał Domek Na Prerii... To były czasy.. miało się te 7 lat, i się myślało po obiedzie czy Lara się nauczy tabliczki mnożenia, czy tatuś spłaci długi, i czy Mary odzyska wzrok... To były czasy...
Nie oglądam seriali, właściwie prawie nie oglądam telewizji. Jednak uczyniłem dwa wyjątki: Band of Brothers (kupiłem sobie nawet oryginalne wydanie na DVD) oraz mało znany i krótko emitowany serial Cupid z Jeremym Pivenem. Zdecydowanie polecam.
Hmmm... "domek na prerii" mi coś mówi... Ja jako dziecko zawsze oglądałem "Grom w raju" (thunder! in paraaaaadise!!!), "Drużynę A" i "Mac Gyvera". Piękne czasy, tia...To była era Hogana i Mr. T, złote lata kiczu i tandety (tylko NWN tam brakowało ).
-EDIT-
Prawie zapomniałem o wyżej wymienionej Pani doktor. Najbardziej Qltowy serial do... śniadania (kto się wcześni z łóżka zbiera ten prędzej umiera).
Oczywiście
-Klan
-M jak młotek
-na wspólnej
-isaura
-klarita
-pierwsza miłość
-pensjonat pod różą (wow!! cóż za gra słowna)
-samo życie
:eek: :eek: :eek: to chłam w czystej postaci.
[ Dodano: 02.04.2005 15.50.06 ]
Torian_Kel napisał/a:
Ehh, naprawdę telenowele wywołują u mnie odruchy wymiotne. Był za to kiedyś taki serial "Dziewczyna z komputera" - serial nie film i był super. A z nowych to 24 h i Kryminalne zagadki z Las Vegas.
To prawda. Kryminalne zagadki z Las Vegas są nie do pobicia 8)
_________________ Może i jesteś większy ale pamiętaj: To ja pierdzę na ciebie !
Oglądacie Gwiezdne wrota, serial na HBO. Nawet fajne.
Toż to tasiemiec Sci-fi w najczystszym wydaniu coś ala moda na sukces ale przynajmniej oryginalny świat...
Cytat:
Nikt nie pobije Kiepskich.
To jestr typowa polska rodzina kategorii 'Z' ale jest przecież serial świat według bundych który przedstawia amerykańskarodzinkę klasy 'Z'...ehhh....jeszcze pamiętam jak Al spuszcza wodęw kiblu i brakuje wody w całym Chicago a potem gubi silnik swojego Dodge'a na zakręcie
Rodzina Bubdych miała klasę - przynajmniej dla nie-amerykanina. Kiepscy to chamstwo w czystej postaci - humor bazujący na wylgaryzmach, kretyństwie i prymitywiźmie postaci. Może i pierwsze odcinki były znośne, to cała reszta to po prostu żenada Kiepskim stanowcze NIE :!
Hm... Ja swojego czasu teraz wogole serialow nie ogladam... hm jedyne, cos co mi sie podobalo jak bylo serialowe, to bylo chyba... z Archiwum X;) a potem to juz chyba nic nie ogladalem... no dobra Hellsinga ale to anime...A pamietacie Ere Straznika Teksasu? Walker wymiatal:D:D:D zawsze wpadal do baru i mowil :
"Walker Texas Ranger" - i skopywal tylki...
A opowiesci z Krypty:P
_________________ "I'm not the one who's so far away
When I feel the snake bit enter my veins.
Never did I wanna be here again,
And I don't remember why I came."
Godsmack - Voodoo
No no. Myśle że anime jak najbardziej się łapie w kategori seriali. Jest tego całe mnustwo. Ja w szczegulności polecam:
-GIS: SAC
- Green Green
- Stellvia of the universe
- With hunter Robin
- Guyver (to niestety tasiemic)
A z pozostałych, no cóż: SG jest całkiem przyzwoite, co prawda doczekało się juz chyba 10 sezonów (po 22 odcinki każdy) i dwóch rozgałęzień, ale nadal warto.
- Oczywiście Kompania Braci
- Czterej pancerni i wilczur
Ta to by było na tyle. Telenowelami męczą mnie w pracy, więc jak słysze Złotopolskich lub coś w tym stylu, telewizor jest zagrożony.
Ehhhh, znalazłem na swoim dysku trailery któregoś Star Treka; oj, jak byłem młdoszy to oglądałem, zwłaszcza Voyager.
Fajniutkie, jakas boska istota rzuca statek na drugi koniec galaktyki, gdzie nie dotarł żaden człowiek; no i muszą wrócić ( bo te statki w ST są strasznie szybkie - z diesięciokrotną prędkością światła dotrą do domu za 80 lat; mała ta galaktyka ), ale najciekawsze, że spotykają oryginalne humanoidalne cywilizacje, które ślicznie świergolą po angielsku Jak w StarGate - gdziekolwiek byś się nie udał, cały w dupę kopany wszechświat gada po angielsku.
le najciekawsze, że spotykają oryginalne humanoidalne cywilizacje, które ślicznie świergolą po angielsku Jak w StarGate - gdziekolwiek byś się nie udał, cały w dupę kopany wszechświat gada po angielsku.
Po prostu siła dolara i mądrość wujcia Dablju Buszmena rozprzestrzenia się szybciej po Wszechświecie niż cywilizacja ludzka...
Ale co do serialu tego to nie tyle anglojęzyczność ale raczej humanoidalność mnie bawiła, zwłaszcza że tam ewidentnie było widać, że to są ludzie z nałożonymi hełmo-maskami. Generalnie LOL i Opium dla mózgu z prędkością ŁORP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum